کشف افسردگی با تلفن همراه
افسردگی در ۳۰ درصد از جوانان در آمریکا دیده میشود که بیشتر این افراد تمایل به خودکشی هم پیدا میکنند. دکتر رید -محقق دانشگاه هاروارد آمریکا- میگوید مهمترین راهحل این است که علل اصلی افسردگی در جوانان را بیابیم و به طور موثر آنها را درمان کنیم. او میگوید از آنجایی که بیشتر جوانان وقتی دچار افسردگی میشوند، به پزشک یا روانشناس مراجعه نمیکنند، دنبال راهی بودیم که بتوانیم بروز اولین علایم افسردگی را در جوانان پیدا کنیم.
برای کشف روحیات جوانان باید به نزدیکترین دوست آنها متوسل شویم و طبق تحقیقات ما، جوانان به تلفن همراه خود بیشتر از هر چیز وابسته بودهاند. با توجه به این یافته، محققان این طرح، نرمافزاری را طراحی کردند که شامل اطلاعات کاملی از روحیات یک فرد بود و پاسخی که در برابر هر نوع استرسی نشان میدادند، در این برنامه گنجانده شده بود.
این نرمافزار روی تلفن همراه ۴۰۰ دانشآموز دبیرستانی کار گذاشته شد و این جوانان پاسخ خود به هر نوع استرس و یا تغییرات روحیشان را در این پرسشنامههای از پیش تنظیم شده روی تلفن همراه خود علامت میزدند. پزشکان و مربیان کارآزمورده در مدارس، هر چند وقت یک بار، تلفن همراه این دانشآموزان را جمعآوری میکردند، پاسخ آنها را به این پرسشنامهها مورد ارزیابی قرار میدادند و به این ترتیب میتوانستند بروز اولین علایم افسردگی را در دانشآموزان تشخیص دهند و به درمان سریع آنها بپردازند.
با توجه به اینکه افسردگی در جوانان یکی از مشکلات بزرگ در هر جامعهای است. محققان این تحقیق امیدوارند که با نصب این گونه نرم افزارها در تمام مدارس روی تلفن همراه یا کامپیوترهای خانگی دانشآموزان، از بروز افسردگی در آنان زودتر آگاه شوند. بروز علائم افسردگی در جوانان معمولا پرسروصدا نیست و اکثر والدین رفتار غیرطبیعی جوانان را به تغییرات سن بلوغ آنان نسبت میدهند و متاسفانه زمانی متوجه افسردگی آنها میشوند که کار از کار گذشته است و علائم بیماری به شدت پیشرفت کرده است.
اگرچه هنوز این روش در مدارس آمریکا استفاده نمیشود اما محققان این طرح، به دنبال گسترش چنین روشی در بین کلیه مدارس هستند تا شاید بتوان از شیوع افسردگی و خودکشی در بین جوانان کاست.
شهریار مدیرپور
آخرین ویرایش: سه شنبه 6 مهر 1395 11:47 ق.ظ